Vers van Mertz

Een parel in de korte keten: de winkel van Mertz in Sint Geertruid

Als u door Sint Geertruid rijdt, tussen Mheer en Gronsveld, houd dan vooral even stil bij de nieuwe winkel Vers van Mertz

Ellen en Gerard Mertz hebben van de nood een deugd gemaakt. Voor de lockdown in 2020 legden zij zich met succes op toe de teelt van kleinfruit. Ze verwierven naamsbekendheid met aardbeien, bessen bramen en de kiwibessen.

Maar ze hielden zich ook al bescheiden bezig met teelt van groenten.

Toen de afzet aan horeca tijdens de eerste lockdown wegviel. gingen Ellen en Gerard niet bij de pakken neerzitten. Ze zochten een nieuwe markt en vonden die op het eigen erf.

Niet ver van de weg in de schaduw van een grote boom parkeerden ze een gezellige groentekar. Zo begonnen ze een jaar geleden met verkoop aan huis van hun producten. De waren lagen mooi uitgestald en kopers bleven niet uit en kwamen ook weer terug

De klanten waren jong en oud van dichtbij maar ook toeristen van verder weg meldden zich. Ze kwamen lopend, op de fiets of met de auto en ze beperkten het niet tot slechts één bezoekje! Geen wonder natuurlijk, want alles is van topkwaliteit.

Het succes leidde tot een volgende stap: de kantine werd omgebouwd tot een klein maar aantrekkelijk winkeltje.

De afgelopen herfst volgde de opening van een echte groentewinkel. Dat werd Vers van Mertz, een verswinkel met groente en fruit van eigen teelt, lokaal en regionaal.

Openingstijden:

Dinsdag tot donderdag tussen 11 uur en 17.30 uur.

Vrijdag van 9 tot 17.30 uur

Zaterdag 9 uur tot 16.00 uur!

Klein maar fijn met een compleet aanbod van verse groente en fruit. Je kunt hier gezond voedsel kopen die weinig voedselkilometers hebben afgelegd.

De herkomst van de groenten is dus zo veel mogelijk uit eigen grond. Vlaaienbakkers vinden hier de er heerlijkste fruitvullingen en uiteraard vindt u hier ook zelfbereide vruchtenmosterd, honing, vruchtensappen, Jam? Ja, natuurlijk ook jam! Allemaal producten zonder kunstmatige smaakstoffen.

Er wordt hard gewerkt ook buiten de winkel. Het voorjaar is begonnen, de bessenstruiken komen langzaam weer in blad en groente is gezaaid. Over een paar weken komen de eerste voorjaarsproducten weer van het land. Daarnaast komen aardappelen, pruimen en appels en peren van telers om de hoek. Bij tekorten en gedurende de wintermaanden wordt er zo veel mogelijk regionaal ingekocht. Voor wat daar niet te vinden is wenden ze zich tot de groothandel. Dus ook voor druiven en citrusvruchten kun je bij Gerard en Ellen Mertz terecht.

Het predicaat biologisch ontbreekt maar wordt nadrukkelijk gestreefd om de schadelijke gewasbeschermingsmiddelen tot het minimum te beperken. De voedselkilometers blijven laag en en plastic verpakking wordt gemeden. Veel producten kunnen rechtstreeks bij de klant in de tas, andere gaan eerst in papieren zakken.

Verrassing: Het aanbod beperkt zich niet tot groente en fruit. U kunt bij Mertz Kleinfruit ook terecht voor heerlijke melkproducten van de de zuivelboerderij van Huynen in Reijmerstock en eieren van Mergellandei in Eckelrade.

Indien gewenst wordt een bestelling thuisbezorgd en u kunt ook een bestelling doorgeven om later zelf snel op te halen. U kunt van te voren een bestelling doorgeven en het zelfs bezorging aan huis behoort tot de mogelijkheden.

Wekelijks wordt er een aantrekkelijk verspakket samengesteld. U kunt ook thuis al een kijkje in de winkel nemen via de facebookpagina

Mertz kleinfruit

Nieuwsgierig geworden? Het is een leuk tochtje misschien op de fiets naar

Vers van Mertz
Julianaweg 6a
6265 AJ  Sint Geertruid
06 47074909

maar met de auto kunt u ook goed terecht.

Prima te combineren met een bezoekje bij slagerij Pinckaers in de Dorpsstraat even verderop.

A

A

A