Over ons

Het Zuid-Limburgse Heuvelland heeft veel gezond en lekker eten te bieden. Burgerinitiatief Korte Keten Zeker (W)eten zet zich in om burgers te verbinden met lokale boeren en voedselmakers.

Een eerlijke prijs

Het burgerinitiatief wil korte voedselketens waarin kleinschalige, natuurbewuste producenten een eerlijke prijs krijgen, steunen en stimuleren. Minder winst naar de anonieme tussenhandel en daardoor een betere en eerlijkere beloning voor voedselproducenten. Het burgerinitiatief steunt initiatieven die diervriendelijk zijn en de biodiversiteit behouden of vergroten. In een korte keten kan fors bespaard worden op verpakking en op voedselkilometers (brandstof).

Zichtbaarheid vergroten

Wij willen de zichtbaarheid van boeren en producten vergroten met een overzicht van hun lokale verkooppunten. Ook wordt er een serie portretten van de gezichten achter de passie voor lokaal voedsel gemaakt. Achter welke gezichten gaat die mooie passie schuil? Wilt u meedoen als boer of andere ondernemer of kent u iemand die we niet mogen vergeten? Neem dan contact met ons op via korteketenzekerweten@gmail.com

Samenwerking

Dit burgerinitiatief komt voort uit een oproep van de gemeente om mee te denken over lokaal voedsel. Ook andere initiatieven zijn welkom zoals voedselbos, herenboerderij of pluktuin.  Al deze initiatieven zijn goed voor boer en grond en bovendien voor een sociale maatschappij.

Wie zijn wij?

Franklin Boon
Oud ambtenaar en makelaar, sinds 2011 raadslid in gemeente Eijsden-Margraten. Uitdrukkelijk op persoonlijke titel lid van KKZW.
Rob Debey
Bestuurder met passie voor duurzaam voedsel, korte ketens en landschap.
Luc van den Boorn
Vanuit mijn functie "strategie en beleid" bij de gemeente Eijsden-Margraten draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van duurzaam Eijsden-Margraten.
Jonnie Duijsens
Milieutechnoloog, wil een steentje bij te dragen aan de bewustwording van het belang en het stimuleren van gezonde lokale/regionale voedselsystemen
Gert Eijkel
Afkomstig uit Noord-Holland, sinds 2016 Werkzaam bij Universiteit Maastricht (FHML) als onderzoeker/data analist
Ton van Gemert
Studeerde in Amsterdam en in Tilburg. Werkzaam op het gebied van assurance en advies.

Judith Eijkel-Koorn
Oud leerkracht en schrijfster
Henk Hoogakker
Bestuurslid van Slow Food Limburg. kernwaarden: diversiteit en good, clean en fair voedsel

A

A

A